Mälestise nimi Mõisa riidekapp (klassitsism), 19.saj. I pool (puit)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Mööbel, Mahumööbel.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui Leonhard Vene (härra Vene) kogusse kuuluv ajastule iseloomuliku kujundusega mööbliese 20. sajandi algusest

Muinsuskaitse all alates 1994.a.

Restaureerimise aruanne. Tallinn 2010 (MKA arhiiv)

Materjal: puit, õlivärv.
Tehnika: aaderdatud, tisleritöö.
Autor, valmistamise koht: tundmatu mööbelsepp
Dateering: tõenäoliselt 20. sajandi algus
Mõõtmed: kogukõrgus ca 235 cm (sokliosa ca 32, 5 cm), laius max 195 cm, sügavus 60, 5 cm (koos karniisiga 61, 5 cm), ukse kõrgus ca 173 cm, laius 86 cm, küljekilbi kõrgus ca 173, 5 cm, laius ca 60, 5 cm, karniisikasti pikkus ca 190 cm, frontooni pikkus pealt 46 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): määrdunud, kulunud, ukse nurk murdunud, frontooni ots murdunud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): kujunduselt 19. sajandi alguse eeskuju järgiv, osadeks lahtikäiv kahe uksega riidekapp kahe sahtliga soklil
uksel lihtne ümmargune metallist lukusilt.
Asub laoruumis osadeks lahtivõetuna.
Mõõdistatud ja kirjeldatud juunis 2001 (EKA sisearhitektuuri II kursuse üliõpilane Reili Ranik, juhendaja L. Pärtelpoeg): Kaheukseline aaderdatud riidekapp, 20. sajandi algus, vanema kujunduse eeskujudel. Kapp detailideks lahtivõetav. Uksed šarniirhingedega. Kapp koosneb alumisest sahtlitega osast, küljekilpidest, ustest, tagaseinast ja ülemisest karniisikastist. Küljed liituvad alumise osaga kiiltappide abil. Kapp olnud kahe värviga aaderdatud, aaderdus säilinud alumises osas. Üldosa on mustaks värvitud. Karniis oma detailidega meenutab 19. sajandi algust
Hr. Vene nimekirjast: Riidekapp, lepapuust, biedermeier. Ostetud Rakvere rajoonist Haljala külanõukogust härra Puu käest. Kapp oli kuulunud Vihula mõisa omanikule härra Schubertile