Mälestise nimi Ikoon "Prohvet Eelija", 19.saj. II pool(?) (tempera, puit)

Inspektor: Muinsuskaitseameti kunstimälestiste inspektor, Grete Nilp

Kunstiväärtuslik näide vene traditsioonilisest ikoonimaalist.

materjal ja tehnika: puit, tempera;
autor, valmistamise koht, dateering: 19. saj lõpp ?;
mõõdud: 77 x 71 cm;
eritunnused: Allosas ulatuslikumad laigud maali- ja krundikihi kadudega. Ikooni vasakul poolel jookseb vertikaalselt pragu.;
täiendavad andmed: Ikoonil on kujutatud prohvet Eelija taevassesõitu tulisel kaarikul. Maali helenduskihid on hävinud ja allesolev on valdavalt alusmaalingu kiht. Ikooni pind on jaotatud horisontaalselt kaheks. Allosas on kajastatud rändprohvet Eelija (tegutses 9. saj eKr) maapealset elu: istumas koopasuu ees ja kaaren leiba toomas, vasakul all magama heitnuna ja tema juurde laskunud ingel (I Ku 19), keskosas õpilase Eliisa kutsumine. Ikooni ülemises osas tema taevassevõtmist (II Ku 2): Eelija sõidab tulihobustega kaarikul ja selle poole sirutuv ning õpetaja kuube (järjepidevuse sümbol) haarav Eliisa.;