Mälestise nimi Rist, 20.saj. I pool (metall)

Seisund: hävinud

Inspektor: Muinsuskaitseameti Tartu maakonna vaneminspektor, Inga Raudvassar

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese.

Mälestise tunnus

Messingristid on vanausuliste seas laialt levinud pühaesemete liik, mis esindab sajandite pikkust traditsiooni.

Tehnika: valatud.
Dateering: 19. saj
Mõõtmed: u 38x19,5 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): 8-otsaline vene õigeusu vanausuliste traditsioonis messingristi ülemises otsas on kujutatud Inimkäeta loodud Kristuse kujutist, mille all kummarduvad kaetud kätega 2 inglit. Kristuse pea kohal on ta nimetähed "ІС ХС". Risti põikpuu otstes on Päikene ja Kuu, põikpuu allosas on tekst ("Кресту Твоему ..."). Kristuse risti jalapuu taga on näha Jeruusalemma linna väravatorne, allotsas Aadama pealuu.