Mälestise nimi Maal "Prof. E.Bergmanni portree", J.W.Hagen-Schwarz, 1878 (õli, lõuend)

Inspektor: Muinsuskaitseameti Tartu maakonna vaneminspektor, Inga Raudvassar

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal.

Mälestise tunnus

Maal "Prof E. Bergmanni portree" on maailmanimega kirurgi ja TÜ professori Ernst Bergmanni mälestuse jäädvustus. Ühtlasi iseloomulik näide tuntud baltisaksa naiskunstniku Julie Hagen-Schwarzi portreeloomingust. Teostatud kunstiliselt heal tasemel. Mälestis moodustab osa TÜ ajaloolisest kunstikogust.

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1973.a.

Materjal: lõuend.
Autor, valmistamise koht: Julie Hagen-Schwarz
Mõõtmed: ovaali vm 74,5x61 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): All vasakul signatuur: I. Hagen Schwarz 1878
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Ülal rebend-auk. Raam mitmes kohas katki.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Asub TÜ kliinikumi kirurgiaosakonnas Puusepa 8.