Mälestise nimi Ikoon "Kristus Kõigevalitseja", 20.saj. I pool (tempera, puit)
Mälestise vana number K 118

Materjal: puit, tempera.
Tehnika: temperamaal.
Dateering: 20. saj. I pool
Mõõtmed: 35,3 x 30 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ikoonil on kujutatud Kristus Kõigevalitseja poolfiguur traditsioonilise ikoonimaali reeglite kohaselt. Kristus on maalitud ajaloolisest traditsioonist lähtuvalt - süropalestiinalike näojoontega. Kristuse nimbusel paiknevad kreeka tähed OωN. Vasakus käes hoiab Ta avatud evangeeliumiraamatut kirjakohaga, mis on inspireeritud Johannese evangeeliumist. See tugineb mõttele, mida seal korduvalt väljendatakse: ”Mina ja Isa oleme olemuselt üks. Kes ei tunne Poega, ei tunne ka Isa.” (Jh 10, 30; Jh 14, 7; Jh 14, 10-11). Parema käe on Kristus tõstnud õnnistama. Ikooni veeristel paiknevad kaks ikooni tellija(te) nime- ja kaitsepühakut - märter Teodotos ja Egiptuse vaga Maria.