30.10.2014 toimus registri suuremahulisem uuendamine. Seoses sellega võib esineda registri töös hälbeid ja/või tõrkeid.

Probleemide jätkumisel kasutada puhverdatud failide uuendamiseks brauseri info värskendamist (F5 e. Refresh kasutamine) või tühjendada brauseri vahemälu (põhjalik õpetus Google abikeskuses). Peida teade.

Mälestise nimi Käina kalmistu

Inspektor: Muinsuskaitseameti Hiiu maakonna vaneminspektor, Dan Lukas

Mälestise kirjeldus

Asetseb Käina linna serval, 500 m linna piirist, Emmastesse viivat maanteed pidi, jäädes teest põhja suunda. Üldpindala - 5.46 ha.

Kalmistu välispiirdeks on valdavalt madal kivikuhjatis, mis esiküljel on oluliselt risustunud. Põhjaküljel on kaduma kippuvat piiret lisaks dubleeritud madala ümarrauast keevisaiaga.
Käina kalmistu lõunaküljel on välja kujundatud võrkaiaga piiratud ning teede ja väravatega varustatud kalmistu uus osa.
Käina kalmistu uuel osal on kaks keevisväravat avaga 4.0 m.
Kalmistu põhjaküljele jääb kaks vanemat väravat. Üks neist on moodustatud vanadest raudaia fragmentidest, mis on keevituse abil sobitatud metallpostidele. Teise kalmistu põhjakülje väravatest moodustavad paekivipostid (1x1x2 m), avaga 2.0, mis on samuti suletavad sepisvõredega.
Ehitistest on Käina kalmistul veel puidust tööriistakuur (2.5x3.5x4 m) ja puit WC.
Vanemad kui II maailmasõja lõpp hauatähised ja piirded: