Mälestise nimi Lemuselja talu kalmistu

Mälestise tunnus

19. sajandi lõpus ja 20. sajandi alguses levinud talu perekonnakalmistu näide, kus on säilinud suur hulk hauatähiseid ning kalmistu piirdeaed.

Kirjeldus

Talukalmistu paikneb metsaga ümbritsetud neemiku idatipus, mistõttu on ala kolmest küljest ümbritsetud langeva reljeefiga. Kalmistu territooriumi piirab betoonpostidega puitaed. Kalmistu keskel on hauatähistest säilinud kuus hauakasti, hauaplaat, hauakivi ning viimase taha jääv rist. Kalmistu nurkadesse on paigutatud kolm silikaattellistest laotud jalgadega puidust istepinki.

Ajalugu

1915 rajas talupere oma kodu juurde surnuaia. Lemmuselja talu peremees Hans Putnik (1839-1915) ja perenaine Juuli Putnik (1858 – 1920) on maetud oma talu surnuaeda. Niisamuti ka nende poeg Karl-Eduard (1887-1947) ja tema naine Anette (1884-1976). Peretütar Anna Putnik-Lillbock (1880-1952) abiellus August Lillbockiga (1879-1964). Ka nemad on maetud samale talu surnuaiale.

50 m mälestise piirist või väliskontuurist.