Mälestise nimi Söögilaud, 19.saj. II pool (puit)
Mälestise registri number K24387

Materjal: puit, vineer (mahagon).
Tehnika: lõigatud, poleeritud, treitud.
Dateering: 1840, biidermeier
Mõõtmed: Ühe poole mõõtmed kõrgus 77cm, läbimõõt 150 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Pikendatav ümmargune söögilaud kahes osas, teleskoopsüsteemis sarjaga. Väljatõmmatav plaadisüsteem pikendab laua 24 inimesele, nim. "sajajalgne". Väljatõmmatavatel pikenduskonstruktsioonidel samasugused jalad (kolm tükki on alles). Lauaplaat pehme servaprofiiliga, ringikujuline sari kaetud vineeriga. Laud on poleeritud. Treitud, koonilised, keskosas pikalt voldiliseks lõigatud jalad on alt sarja sisse tapitud. Kõikidel jalgadel on all valgevasest rattad. Kasutatakse ka seina ääres seisva kahe poolringikujulise lauana.
Koostas Mare Kask, kunstiajaloolane