Mälestise nimi Kroonlühter kaheksateistkümne tulega, 20.saj. algus (messing, kristall, hõbetatud)
Mälestise vana number k-59

Kunst, Materjal, Metall, Tavametall, Objekt, Valgusti, Laevalgusti.

Mälestise tunnus

Kiriku jaoks tööstuslikult toodetud eseme näide 20. saj alguses Peterburist ja Moskvast levitatud kataloogikaupade seast.

Aruanded

Aruanne. Tallinna vanausuliste palvela kroonlühtri puhastamine, korrastamine ja riputus-tõstemehhanismi taastamine. Tallinn 2010. (MKA arhiiv)

Materjal: messing, kristall.
Tehnika: hõbetatud, valtsitud, trugitud, joodetud.
Dateering: 19. sajandi II pool - 20. sajandi algus
Mõõtmed: kõrgus 1300, laius 702, ringikujulise tüvese diameeter 440, ülemise ringi diameeter 220 ja laius 60, ülemise ringi haarade pikkus 220, alumise ringi diameeter 300 ja laius 60, küünlapiipude alused 80 mm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): 18-tuleline kroonlühter on 2 reaga: alumises reas kahe tule kaupa kuus haara ja ülemises kuus ühe tulega haara. Haarad on stiliseeritud taimeväädi kujuga ning kinnituvad lühtri keskosas olevale kettakujulistele paisutustele. Neid paisutusi ja tulede pesasid ümbritsevad ažuursed kaunistused. Kroonlühter tipneb ristiga ja allosas lõpeb tahulise munaga. Haaradel ja on kaunistatud klaasripatsitega. Kroonlühter on tüüpiline näide Peterburist ja Moskvast levitatud kataloogikaupade seast 19. saj lõpus ja 20. saj alguses.