Mälestise nimi Seinalühter kolme tulega, annet. 1908 (valutsink, messing, graveeritud)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Seinavalgusti.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui tüüpiline kodumaine kultuurilooväärtuslik ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega kirikuvalgusti historitsismiajast 20. sajandi algusest

koori põhjaseinal

Muinsuskaitse all alates 1980 – Kingissepa rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 98

Materjal: tsingisulam, alumiiniumvärv, pronksvärv, messing.
Tehnika: valatud, kullatud, graveeritud.
Autor, valmistamise koht: Eduard Drossi ettevõte, Tartu
Dateering: umbes 1908
Mõõtmed: kõrgus ca 33 cm, laius ca 36 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): seinaplaadi allservas kullatud messingplekist etiketil graveeritud kinkekirje: 1908 a leeritüdrukute kingitus
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): restaureeritud KAR-Grupp AS (konservaator Raivo Saarmets), 2006 (vt. aruanne Muinsuskaitse­ametis), alumiiniumvärvipinnad üle värvitud valkja metallivärviga
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): kolme haaraga, polügonaalse seinaplaadi ülaservas kõrge gootipärane rist. Kuulub Tartu ettevõtja Eduard Drossi kauba hulka - 1915.a. kataloogis (Katalog und Preiskurant der Anstalt für Kirchengeräte und Ornamentik Eduard Dross Jurjew, Livland) nr. 31.
Samasugune kui seinalühter reg. nr. 28395 koori lõunaseinal