30.10.2014 toimus registri suuremahulisem uuendamine. Seoses sellega võib esineda registri töös hälbeid ja/või tõrkeid.

Probleemide jätkumisel kasutada puhverdatud failide uuendamiseks brauseri info värskendamist (F5 e. Refresh kasutamine) või tühjendada brauseri vahemälu (põhjalik õpetus Google abikeskuses). Peida teade.

Mälestise nimi Jämaja kalmistu

Inspektor: Muinsuskaitseameti Saaremaa vaneminspektor, Rita Peirumaa

Mälestise kirjeldus

Kalmistu esikülge ja S-poolset otsa piirab ebaõühtlase kõrgusega kiviaed, merepoolset külge ja N-poolset osa metallpostidel traatvõrkaed. Kalmistul on neli väravat - paepostidel avaga 2,4 m suletava puitvõrega ja kolmmetallpostidel keevisväravat.
Kalmistul on hauakabel, kaks kaevu. Kalmistul asuvad kaks mälestusmärki erinevatel aegadel hukkunud laevameeskondadele (keevisrist, h=4,5 m, betoonist ja maakividest koonusel laatsaretlaeva "Moero" meeskonnale ja 6 m kõrgune keevisrist kettkompleksiga piiratud alal, veel kohalike meistrite poolt valmistatud tagasihoidlik mälestuskivi II maailmasõjas hukkunutele.
Kalmistul on hulgaliselt metahaualtähiseid, neist ligi 200 sepist. Sepisaedu on 11.

Asub Jämaja kirikust 500 m lääne suunas, mere ääres.