Mälestise nimi II maailmasõjas hukkunute ja terroriohvrite ühishaud

Sõjategevuse käigus ja terrori läbi hukkunute matmispaik.

Kirjeldus

Ebakorrapäraste mõõtmetega hauaplats(10.85x18.80,14.60x15.00m) on piiratud valatud randiga. Hauaplatsil asub poleeritud punasest graniidist mälestussammas. Samba esiküljel ülal on sisseraiutud viisnurga kujutis. Esiküljel keskel sisseraiutud tähtedega venekeelne tekst: „вечная слава/ героям павшим в/ боях за свободу/ и независимость/ нашей родины/ 1941-1945 .” Samba tagaküljel sisseraiutud tähtedega eestikeelne tekst: „ Igavene au/ kangelastele/ kes on langenud/ lahinguis meie/ kodumaa vabaduse/ ja sõltumatuse eest/ 1941-1945 .” Mälestussamba mõõtmed: alus: laius – 150cm, külje laius – 103cm. Sammas: kõrgus – 142cm, laius alt – 87cm, laius ülalt – 78cm, külje paksus – 47cm.

Ühishauda on maetud II maailmasõjas aastatel 1941-45 hukkunute säilmed.