Mälestise nimi Uus Testament, Moskva, 1824 (trükis, sametköide, hõbe, email, klaaskivid)
Mälestise vana number 18. III 10 K 15

Menetleja: Muinsuskaitseameti kunstimälestiste peainspektor, Ülle Jukk

Kunst, Materjal, Tekstiil, Paber, Metall, Väärismetall, Objekt, Käsikiri/Trükis, Kirikuraamat.

Mälestise tunnus

Raamatul on bibliofiilne väärtus ning tänu kunstiliselt kujundatud köitele ka kunstiajalooline väärtus.

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1984. a. Varastatud 1989. a. juulis.

Materjal: hõbe, trükis, samet, email, klaaskivid.
Tehnika: stantsitud, köidetud (sametköide).
Autor, valmistamise koht: Moskva Ülikooli trükikoda
Dateering: 1824. a.
Mõõtmed: köide 20 x 13,5 x 6,5 cm, raamat 17,8 x 11,4 cm
Märgid (meistrimärgid): Esikaanel on säilinud osa märkidest: meistrimärk Ф.C, proovikoja tempel kaotsi läinud aastaarvuga И.A/... ning hõbedaproov 84. Tagakaane panustel on hõbedamärgid: meistrimärk M. ..., proovikoja tempel И.A/1858, hõbedaproov 84 ning Moskva
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Tiitellehel on säilinud osa pühendustekstist: "Дарю Архимандрита ... Тарасія".
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Raamat on köidetud lillasse sametköitesse, selle esikaant katab emailmedaljonidega (Ülestõusmine ja neil evangelisti) hõbekaas, tagakaanel on hõbenurgised ning keskel hõbemedaljon Kolgata ristiga. Meistrimärk FS kuulub aastatel 1858 - 1897 Moskvas juveelitöökoda omanud Feodor Stroganovile. I. A. on aastatel 1852 - 1862 proovikoja meistrina töötanud I. Avdjevi initsiaalid. Tagakaane panuste meistrit ei saa kahjuks tuvastada.