Mälestise nimi Taldrik, Moskva töö, 1846 (hõbe, graveeritud, pealt kullatud)

Kunst, Materjal, Metall, Väärismetall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese, Armulauatarve.

Mälestise tunnus

Taldrik on õigeusu kirikus kasutatav tarbekunstiese, mille kujunduses ühinevad traditsioonid valmimisaja kunstiliste eelistustega.

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1988. a.
Ese varastati 16/17. 10. 1991. a.

Materjal: hõbe.
Tehnika: graveeritud, kullatud pealt.
Autor, valmistamise koht: Moskva töö
Mõõtmed: ø 12 cm, h 0,5 cm
Märgid (meistrimärgid): Hõbedamärgid: proovikoja märk, mis on tõenäoliselt М.Ч/1846, hõbedaproov 84, Moskva linnamärk (Püha Jüri ratsanikuna) ja meistrimärk СД.
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Taldriku põhjale on graveeritud Kolgata rist, taldriku serval kulgeb tekst: "КРЕСТУ ТВОЕМУ ПОКЛАНЯЕМСЯ ВЛАДЫКО".
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): 19. saj. keskpaiga Moskvast on teada proovikoja meister initsiaalidega М.Ч – Mihhail Tšurmazov (tegutses 1841-1852). Meistrimärk СД on kuulunud Semjon Dementjevile, 1820 – 1861. aa. tegutsenud hõbedameistrile.
Koostas: Külli Erikson, kunstiajaloolane