Mälestise nimi Täheke, Vene töö, 19/20.saj. (hõbe, graveeritud)

Kunst, Materjal, Metall, Väärismetall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese, Armulauatarve.

Mälestise tunnus

Täheke on õigeusu kirikus kasutatav liturgiline ese, mille kujunduses ühinevad valmimisaja kunstitraditsioonid kanoonikaga.
Väärismetall materjalina, kunstipärane teostus ja võimalus märkide põhjal eseme valmistaja tuvastada lisavad esemele ajaloolist ning kunstiväärtust.

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1986. a.
Varastatud 27/29. juulil 1992. a.

Materjal: hõbe.
Tehnika: graveeritud, kohrutatud.
Autor, valmistamise koht: Vene töö
Dateering: 19/20. saj.
Mõõtmed: h 6,8 cm, laius 9 cm
Märgid (meistrimärgid): Haaral on hõbedamärgid: hõbedaproov 84 ja sellest paremal asuv naiseprofiil vaatega vasakule ovaalis; meistrimärk ПИ.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Sellist hõbedaproovimärki kasutati Venemaal ajavahemikul
1899 - 1908. Meistrimärk võib kuuluda Moskvas 1895 - 1900 töötanud väärismetallitoodete vabrikandile Pelageja Ivanovale. Tähkese haarad on kaetud graveeritud geomeetrilise ornamendiga.
Koostas: Külli Erikson, kunstiajaloolane