30.10.2014 toimus registri suuremahulisem uuendamine. Seoses sellega võib esineda registri töös hälbeid ja/või tõrkeid.

Probleemide jätkumisel kasutada puhverdatud failide uuendamiseks brauseri info värskendamist (F5 e. Refresh kasutamine) või tühjendada brauseri vahemälu (põhjalik õpetus Google abikeskuses). Peida teade.

Mälestise nimi Nogopalu kalmistu

Tähis: Jah
Kasutuses: Jah

Inspektor: Võru maakonna vaneminspektor, Kersti Siim

Mälestise ajalugu

Kalmistu täpne rajamise aeg ei ole teada, kuid arvatakse, et surnuaed on rajatud peale Põhjasõda (1700-1721) puhkenud katku ajal.

Mälestise kirjeldus

Nogopalo vana kalmistu paikneb teedekolmnurgas. Kalmistut läbib ühest maanteeharust teiseni peatee, mille kumaski otsas on punastese tellistest väravad. Kalmstut ümbritsev müür on säilinud osaliselt. Kasaritsa-poolses otsas asub kalmistu uuem osa. (andmed I. Kaarna, Rõuges on kolm omanäolist kalmistut, Võrumaa Teataja, 01.11.2008)

Mälestise tunnus

18. saj pärinev tänapäevani kasutuses olev kalmistu koos piirdeaia, väravaehitiste, hauatähiste ja-piiretega.