Mälestise nimi Terroriohvrite ühishaud

Inspektor: Muinsuskaitseameti Jõgeva maakonna vaneminspektor, Sille Raidvere

Terroriohvrite ühishaud.

Mälestise kirjeldus

Ühishaud on jälgitav maapinna reljeefis, tõustes ümbritsevast kuni 0,5 meetrit kõrgemale. Matmispaiga kujunduses on kasutatud madalat lehtpõõsashekki ja pinnaskatttega jalgradu, põhjapoolne osa matustest on platsi kujundusest välja jäetud. Monumendil on tekst eesti ja vene keeles: „Igavene au / kangelastele / kes langesid / fasistliku terrori / ohvriks aastatel / 1941-1944 / вечная слава / героям павшим / жертвой в годы / фашистского / террора / 1941-1944”. Eraldi tahvlil on jäädvustatud hukkunute nimed. Riivli ühishauda on maetud 169 hukatut, nendest 19 nimed on teada.

Ühishaud asub Põltsamaa - Viljandi maantee läheduses, teest põhjas.

Monument on püstitatud 1967. aastal.