Mälestise nimi Alatskivi mõisa pesuköök, 19. saj
Mälestise vana number K

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Pesuköök, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Pesuköök, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

19. sajandile iseloomulik mõisa abihoone pargikompleksis. Mälestise tunnusteks on hoone algupärane välisilme ja selle vaadeldavus, arhitektuursed detailid ja kujunduselemendid, säilinud algupärased ehituskonstruktsioonid ja hooneosad.

Kirjeldus

Suurem mõisa majandushoone, mille seinte alaosa laotud maakivist, seina ülaosa ja karniis ning otsaviilude ülemine kolmandik tellistest. Mõlemal otsaviilul on massiivsed karniisiga telliskorstnad, lisaks üks samasugune telliskorsten katuseharjal. Avade kuju ja raamijaotust on kohati muudetud. Hoonel on tsementkivikatus.

Pesuköök on ehitatud 19. sajandil.

Kaitsevööndi ulatus

Mälestiste ühine kaitsevöönd on määratud Kultuuriministri 13. juuli 2006. a käskkirjaga nr 218 "Kultuurimälestistele kaitsevööndite määramine" (RTL, 26.07.2006, 59, 1086) vastavalt lisatud skeemile (Lisa 3).