Mälestise nimi Elamu Tõllu t. 10, 1920. -1930. a.-d

Inspektor: TLPA muinsuskaitse osakonna peaspetsialist, Timo Aava

Mälestise kirjeldus

Tõllu 10 näol on tegemist krohvitud kolmekorruselise kivitrepikojaga Tallinna tüüpi puidust kortermajaga. Silikaattellistest krohvimata trepikoja mahus asub kõrge trepikojaaken ning ümar ukseportaal. 2017. aasta seisuga on valdav osa hoone akendest asendatud traditsioonilisi lahendusi mitte järgivate avatäidetega. Hoonel on sissepääs soklikorrusele hooviküljel. Kortermaja vahetus läheduses paikneb silikaattellistest abihoone kuuridega.

Hoone on rajatud 1930. aastatel.

Allikad

Tallinna Linna Elamute Valitsus. (1989) Arhitektuursete väikevormide inventuur, Kalamajas. Kungla 18, Tõllu 14, Kungla 20, Leigeri 1, Kungla 22, Kalevi 33, Kalevi 31, Kalevi 29, Kalevi 27. TKVA Toimik N8-158