Mälestise nimi Papi kalmistu

Mälestise kirjeldus

Papi kalmistu asub Karksi-Nuia linnas Polli teel. Kalmistu üldpindala on 1,38 ha. Kalmistu välispiirdeks on maakivikuhjatis kõrgusega ca 0,5 m. Papi kalmistul on 2 väravat, mõlemad N-O küljel: peavärav on kolmepostiline (graniit), 2 m ava transpordile ja 1,3 m ava jalakäijatele. Mõlemad avad on sepisvõredega suletavad. Abivärava moodustavad 2 koonusjat garniitposti, millel on hinged, kuid võresid ei ole. Väljaspool kalmistu piiret asuvad puidust tööriistade kuur, WC ja kalmistu skeem.
Vanemad kui II maailmasõja lõpp hauatähised ja piirded:
metallhauatähised - 48, s.h. sepiseid - 4
sepisaiad - 18
kivist hauatähised - 18
Hauakomplekse samast perioodist: krahvinna Wilhelmine Dunteni hauakompleks koos kolme marmorist hauakatteplaadiga, ümargraniidist postid + sepiskett.

(Kirjelduse koostas Anne Kivi 1998. aastal)