ID: 1230 Nimi: Eevi
Päritolumaa: Eesti
Aadress: Sisemeri, Läänemeri
Leitud: Jah Otstarve: kaubalaev
Laevatüüp: teadmata Koordinaadid: 59:03.197 N 22:44.450 E
Ava kaardil: Ava kaardil
Ajalugu: Ehitatud 1955. aastal Saksamaal, Staderi laevaehitustehases kaubalaevana. Kandis varem nimesid Jan Suhr, Thorsten.
Last: 652 tonni loomajõusöödalisandit
Hukulugu: Kaldus teel Tallinnast Poola 12 miili kaugusel Tahkunast trümmi sattunud vee tõttu 15-20kraadisesse kreeni. Eevi kapten võttis vastu otsuse suunduda Lehtma sadama poole, sest vaatamata kreenile oli laeva käik säilinud ja mootorid töötasid. Inimesed pardalt ei lahkunud, kuna oht ei olnud nii suur. Laeva pardal viibis viis meeskonnaliiget ja üks reisija. Piirivalvekaatri saatel jõudis lekkiv laev Lehtma sadama lähedale, kuid seal avastati, et Eevi ei saa suure süvise tõttu sadamasse sõita. Laev juhiti liivasele madalikule kinni. Laeva vrakk jäi peale kinnisõitmist poolest saadik üle veepinna kuni aastani 2009, peale mida vajus täielikult vee alla.
Objekti andmed: Laeva pikkus oli 49,0 ja laius 8,8 meetrit, mahutavus 423 brt.
Materjal: laevaehitusteras