ID: 1232 Nimi: Rodislav
Päritolumaa: Venemaa
Hukkumise aeg: 24.10.1789 Jõuallikas: purjelaev
Aadress: Sisemeri, Soome laht, Tallinna laht
Otstarve: sõjalaev
Laevatüüp: liinilaev
Ajalugu: Azia klassi kolmanda järgu Vene liinilaev Rodislav ehitati Arhangelski laevatehases 1782. aastal. Sama aasta sügisel ühines Rodislav Läänemere Balti laevastikuga, kodusadamaga Kroonlinn. Aastail 1788 - 1789 osales merelahingutes Vene - Rootsi sõjategevuse käigus nii Suursaare kui Ahvenamaa lähistel.
Hukulugu: Sõitis navigatsioonivea tõttu Tallinna lahe lääneosas asuvale Naissaare madalale, purustas põhja, sai kannatada puhkenud tormis ja põletati ära.
Objekti andmed: Laeva peateki pikkus 160 jalga, laius 44 jalga 6 tolli, süvis 19 jalga.
Relvastuses 66 suurtükki, neist 24 kahekümne nelja naelased, 22 kaheteistnaelast, 16 kuuenaelast, 2 ühenaelast ja 2 poolenaelast.
Materjal: puit
Asukoha kirjeldus: Hukukoht Naissaare madalal Tallinna lahe Naissaare poolses servas. Harjumaa.
Allika viited ja kirjandus: Kratkov, A. 1893. Povsednevnaja zapis zametšatelnõh sobõtii v Russkom flote. St.St.Peterburg58.