Mälestise nimi Kalvi mõisa kuivati, 19. saj

Menetleja: Ida- Virumaa nõunik, Kalle Merilai

Märksõna(11)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Kuivati, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Kuivati, Ehitusperioodid, 1841-1917, 1918-1939.

Mõisaansamblisse kuuluv hoone

Kirjeldus

Ristkülikukujulise lihtsa põhiplaaniga 1-korruseline + katusekorrusega viilkatusega paekivihoone. Fassaadi põhilised dekoorelemendid on erikujuliste akende reljeefsed raamistused. Säilinud detaile 19.s. (muinsuskaitse eritingimused, 2002)

Ehit. 19.s.
Suurema ümberehituse ajal 1938 laoti ukseavad osaliselt kinni, ehitati seinad kõrgemaks. Koos katusekorruse väljaehitamisega kuhjati hoone idaküljele katusekorruse sissepääsu ette mullast pandused. Viimase ümberehituse käigus tõsteti katuseharja ja küljeviilud, katuseharjale ehitati lai ventilaatoritoru ja edelanurga juurde suur luugiga katuseluuk. Sisekonstruktsioonid suuremas osas ümberehitusaegsed. (muinsuskaitse eritingimused, 2002)