Mälestise nimi Iisaku seltsimaja, 20.saj.

Menetleja: Ida- Virumaa nõunik, Kalle Merilai

Ehitised, Ehitiste liigid, Ühiskondlik hoone, Klubihoone, Seltsimaja, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Ajalooliselt ühiskondlik hoone, mis on mänginud olulist rolli piirkonna sotsiaalelus.

Kirjeldus

Ühekorruseline ristkülikulise põhiplaani ja viilkatusega palkehitis pae- ja maakivist vundamendil. Fassaadi kaunistab lahtine veranda peasissekäigu ees. Keskne ruum on vaatesaal koos lavaga. Saali kõrval olid puhvet, majahoidja-puhvetipidaja korter ning ladu. Hoone on mõnevõrra ümberehitatud. välisseinad on vooderdatud ning värvitud, varsema esikuakna asemele on ehitatud kõrge trepiga uks. Endine elukorter on kohandatud kontoriruumiks.(EA)

Ehit. 1910 muusika- ja kirjandusseltsile. Kasutusel klubina. (EA)

Kaitsevööndi ulatus

Vastavalt Muinsuskaitseseaduse § 25 lg.3 moodustab kinnismälestise kaitsevööndi 50 meetri laiune maa-ala mälestise väliskontuurist või piirist arvates, kui mälestiseks tunnistamise õigusaktis ei ole ette nähtud teisiti.