Mälestise nimi Kreenholmi juhtkonna vana hoone, 19.saj.

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Tootmiskompleks, Elamu, Korterelamu, Ehitiste liigid, Elamu, Korterelamu, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Hooned moodustavad ühe omalaadsema ning huvitavama tööstuse juurde kuuluva elamu- ja admin. kompleksi ning peegeldab ilmekalt möödunud aegade tööliselamurajooni. Vaatamata mõningatele ümberehitustele on ehitused ühtseks ning ainulaadsema kompleksiks vabariigi territooriumil.

Kirjeldus

Pikk, 2- osal. 1-korruseline rõhtlaudvoodriga palkmaja. Kaetud eterniit kelpkatusega. Räästa ääres profileeritud karniis, vahevöö, aknaraamistused, nurgarustika.

Ehit. 19.s. lõpul.