Mälestise nimi Viljandi hotellihoone

Ehitised, Ehitiste liigid, Ühiskondlik hoone, Ärihoone, Hotellihoone, Ehitusperioodid, 1918-1939.

Mälestise tunnus

Viljandi esinuslikemaid 1930-ndate ehitis, mis koos kõrvalasuva end. "Sakala" pangahoonega kujundab linna iseloomustava ansambli.

Kirjeldus

4-korruseline tumepruuni graniitkrohviga hoone. Taandatud nurgas ümara välisseinaga trepikoda, mille kõrgus rõhutab nurka. Fassaadid reljeefse liigendusega - stiliseeritud sihvakad pilastird ja aknaid liitev raamistus, I korruse akende kohal varikatused, karniis tugevalt eenduv.

Ehitati ärihooneks-hotelliks "EVE" 1939, arh. E: Sacharias.

Kaitsevööndi ulatus

Mälestis asub Viljandi vanalinna muinsuskaitsealal. Vt. EV Valitsuse määrus nr.219, 17.juuni 2004.a. "Viljandi vanalinna muinsuskaitseala põhimäärus"