Mälestise nimi Koluvere mõisa viinavabrik

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Tootmishoone, Viinavabrik, Ehitiste liigid, Tootmishoone, Vabrikuhoone, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Mõisakompleksi kuuluv omaaegne tähtis tööstushoone, millel on üldjoontes säilinud 19. sajandi II poolele iseloomulik välisilme.

Kirjeldus

Säilinud osaliselt. Kahekorruseline, väljaehitatud katusekorrusega, viilkatusega krohvitud paekiviehitus. Katusekorrusel püstlaudisega otsaviil ja vintskapid. Osad alumise korruse aknaavad ümarkaarsed, algupäraseid avatäiteid ei ole. Kõrval asunud, osaliselt säilinud ja ümberehitatud hoone kõrge paekivikorsten on altpoolt nelja- ja ülalt kuuenurgeline.

Ehitatud 19.saj., oluliselt ümberehitatud.

Kaitsevööndi piirid näidatud KKT juurde lisatud skeemil.