Mälestise nimi Rakvere mõisa tõllakuur

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Tõllakuur, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Tõllakuur, Ehitusperioodid, 1711-1840.

Mälestise tunnus

Mõisakompleksi kuuluv majandushoone, millel on säilinud algupärane ehituskehand, arhitektuurne vormistus ja detailid.

Kirjeldus

Pikk, ühekordne krohvitud paekivihoone. Fassaadiga hoovi poole. Kaetud kõrge praeguseks väljaehitatud kivist viilkatusega, mille räästa all lai profileeritud karniis. Aknad laiade krohviraamistustega, lihtsad, kuueruudulise jaotusega.

Ehitatud 19.s. I poolel. Ümberehitused ja remont ka 20.s. II poolel.

Kaitsevööndi ulatus

Kaitsevööndit eraldi ei määratleta , kuna mälestis asub Rakvere vanalinna muinsuskaitsealal reg. nr. 27012.

Kaitsevööndi ulatus

Arhitektuurimälestisele eraldi kaitsevööndit ei määrata, kuna asub Rakvere vanalinna muinsuskaitsealal reg. nr. 27012