Mälestise nimi Sangaste mõisa veetorn

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Veetorn, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Veetorn, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Ühte arhitektuuriajalooliselt tähelepanuväärivasse ja kordumatusse (klassitsism koos historitsismiga) mõisaansamblisse kuuluva stiilse kõrvalhoone silmapaistev näide.

Kirjeldus

Historitsistlik, kolmekorruseline, kuuekandiline telliskivist kõrgehitis. Tahke rõhutavad väliskülgedel pikad ja saledad tugipiilarid. Alumise korruse kaarsillusega aknad on laiad ja madalad, ülemistel korrustel gootipärased, kitsad ja kõrged , süvistatud. Ülal katuseäärel tornikestega rinnatis. (ajalooline õiend, 1980)

Ehit. 1880 a-tel. arh. F.Alisch.