Mälestise nimi Dünaburgi kasarmute kagupoolse, keskmise ja loodepoolse hoone fassaadid ja ehitusmaht

Menetleja: Tallinna Kultuuriväärtuste Amet, Kaarel Truu

Märksõna(9)

Ehitised, Kompleksid, Militaarkompleks, Elamu, Ehitiste liigid, Elamu, Korterelamu, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Silmapaistev militaararhitektuuri näide.

Kirjeldus

Tegemist on historitsistlikus stiilis militaararhitektuuri näitega. Hoone on pikliku põhiplaaniga kahekordne paekiviehitis. Hoone aknaavad on raamitud punase tellisega.

Ajalugu

Dünaburgi kasarmuhooned on ehitatud 19. sajandi lõpus ning on oma nime saanud seal paiknenud Dvinski (saksa keeles Dünaburg) polgu järgi. Hooned on 2000ndatel restaureeritud ja on Sidepataljoni kasutuses.