Mälestise nimi Juuliku villa, 20.saj.

Ehitised, Ehitiste liigid, Elamu, Eramu, Ehitusperioodid, 1918-1939.

Väljapaistva baltisaksa arhitekti Robert Natuse projekteeritud hoone.

Kirjeldus

Hoone on rõhutatult sümmeetriline, suure murtud kelpkatusega ühe- ja katusekorrusega maja. Eriti on rõhutatud poolsammaste ja rõduga sissepääsu. Juuliku villa on puitkonstruktsioonis ehitis, mis on väljast krohvitud. Ehitist kaunistavad lisaks peasissekäigule, katuseräästa puidust laiad karniisid, akende puidust piirdelauad, veranda. Siseplaneeringult on elamu lihtne, alumisel korrusel on suur köök ja elutoad, teenijatuba. Katusekorrusele viib puidust trepp tahvlitest trepibarjääriga, seal on magamistoad ja pääs peasissepääsu kohal olevale rõdule.

Ehitatud 1929, arh Robert Natus.