Mälestise nimi Mehikoorma kalmistu

Mälestise tunnus

Matmispaik ühes väärtuslike hauatähiste, kalmisturajatiste ning arheoloogilise kihistusega. Kalmistu kannab endas kultuuriajaloolist, kunstilist ning miljöölist väärtust.

Kirjeldus

Kalmistut piirab osaliselt lippaed ning osaliselt maakividest laotud müüritis. Sissepääsusid tähistavad silikaattellistest või punastest tellistest laotud väravapostid. Kalmistul leidub rida väärtuslikke puit- ja metallriste, kivist hauatähiseid ning kaks avatud vabaõhukantslit. Kalmistu koosseisu kuuluvad Vabadussõjas hukkunute ühishaud ja II maailmasõjas hukkunute ühishaud. Kalmistu on hooldatud ja kasutuses.