Mälestise nimi Elamu Tartus Tähe 95, 1914.-1920. a

Ehitised, Ehitiste liigid, Elamu, Eramu, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Elamu on Tartus harva esinev näide sõrestikkonstruktsioonis heimatstiilis puumajast. Ühtlasi Tartu 20. sajandi alguse ühe viljakama projekteerija-ehitusmeistri Fromhold Kangro kodumaja.

Kirjeldus

Hoone on põhiosas ruudukujulise põhiplaaniga ühekordne katusekorrusega villa. Nii põhiplaan kui ka mansardkorrus on tugevasti liigendatud, kusjuures detailid on allutatud üldmõjule. Hoone on väga terviklik ja kompaktne. Võrdselt hästi on läbi töötatud nii Alevi kui Tähe tänava fassaad. Aiapoolse vaate on algselt lahtise rõdu kinniehitamine muutnud mõnevõrra tuimemaks.

Maja ehitas ehitusmeister Fromhold Kangro 1914. aastal oma projekti järgi enda elamuks.