Mälestise nimi Georg Witte supelsalongi vannimaja, 1870. a.

Menetleja: Tallinna Linnaplaneerimise Ameti eeslinnade peaspetsialist, Kirsi-Merilin Luik

Märksõna(9)

Ehitised, Kompleksid, Ravikompleks, Ravihoone, Ehitiste liigid, Ühiskondlik hoone, Ravihoone, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Omapärane 19. sajandi II poole merekuurordi arhitektuuri näide.

Kirjeldus

Vannimaja on ühekorruseline palkmaja. Hoonel on ristkülikukujuline peakorpus ning kaks nurgaverandadega tiiba. Algselt oli hoone sümmeetrilise põhiplaaniga, kuid sõjas kannatada saanud tiib taastati vaid osaliselt. Hoone fassaadid on kaetud laudvoodriga ning rikkalikult dekoreeritud (aknaraamistused, karniisid jm).

Ajalugu

Georg Witte supelsalong on ehitatud 1870. aastal Kadriorus. Georg Witte supelsalongi vannimaja esindab Tallinna lähistel ja eriti Kadriorus 19. sajandi II poolel laialdaselt levinud merekuurordi puitarhitektuuri. Tegu on viimase Kadrioru kuurordehitisega ajast kui Kadriorg oli Peterburi koorekihi suvituskoht

Narva maantee 80 krunt

"Supelsalongi hoov saab puhtamaks", artikkel, 20.06.03, Linnaleht