Mälestise nimi Tõstamaa kalmistu

Mälestise tunnus

Ajastu tüüpiline, hästi säilinud 19.-20.s. pärinevate hauatähiste ning jälgitavate piiridega kalmistu.

Asetseb Pärnu maakonnas, Tõstamaa alevi servas, Tõstamaa-Pärnu maantee ääres.
Kalmistu välis- ja sisepiirideks on madalad kivikuhjatised ja kivimüüritised. Kalmistu peavärava postid on laotud maakividest (100*100*170 cm). Väravaava (laius 180 cm) on suletav kahepoolse sepisvõrega. Sepisvõredega on suletavad ka idatiiva väravad (laius 200 cm). Esimene paikeb peavärava vastas ning on müüritisele laotud tellispostidega (65*65*220 cm), teine paikneb kalmistu lõunaküljel ning on müüritisele valatud betoonist postidega, mis on krohvitud ja lubjatud (80*80*200 cm). Kalmistu neljas värav, peamiselt õigeusksete kalmistuosale viiv, on metallpostidel (kõrgus 140 cm) ning suletav keevisvõrega (ava laius 160 cm).
Kalmistu jälgib pinnase reljeefi omapära. Kalmistul kasvab hulgalislet põlispuid. Ehitised kalmistul puuduvad.
Kalmistul paikneb II Maailmasõjas hukkunute ühishaud.
Vanemad kui II Maailmasõja lõpp hauatähiseid ja piirdeid: