Mälestise nimi Märjamaa kalmistu

Ajalooline matmispaik ühes väärtuslike hauatähistega.

Kirjeldus

Kalmistu väravakohta markeerivad kaks silikaattellistest väravaposti. Väravast läände jääb kalmistuvahi maja ja kõrvalhoone. Kalmistu on ümbritsetud maakividest ja paest kombineeritud müüritisega, mis on kohati halvas seisukorras. Kalmistul on võimalik eristada vanemat ja uuemat kalmistuosa. Kalmistut läbib N-S suunaline lehtpuuallee. Kalmistu kaguosas leidub malmriste, lihtsaid valu-ja sepisriste ning mõned sepisaiad. Kalmistu lõunanaosas, ka alleest lääne pool, on säilinud hulganiselt vanu tähiseid, sepisriste, sepisaedu. Lõunaosas peateest läänes sepisaias tähelepanuväärne juugendlik risti kujutav graniitsammas.