Mälestise nimi Bekkeri laevatehase slipp, 1912-1914

Menetleja: TLPA muinsuskaitse osakonna peaspetsialist, Timo Aava

Märksõna(8)

Ehitised, Kompleksid, Tootmiskompleks, Rajatis, Ehitiste liigid, Rajatis, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Ilmekas 20. sajandi alguse tööstusarhitektuuri rajatis.

Kirjeldus

Tegemist on massiivse betoonrajatisega maastikus. Slipp on kallaku all suunaga mere poole ning oli mõeldud laevade vette tõstmiseks.

Ajalugu

20. sajandi alguses toimunud tööstuste hüppelise kasvu ajal loodi ka Bekkeri laevaehitustehas, mille esimesed tellimustööd tehti juba 1913. aastal. Valmimisjärgus olid samal ajal veel mitmed tööstusega seotud hooned. Laevatehase slipp, ühena esimestest laevaehituseks vajaminevatest rajatistest, ehitati aastatel 1912-1914.