ID: 1254 Nimi: L-2
Päritolumaa: Venemaa
Aadress: Territoriaalmeri, Soome laht
Leitud: Jah Otstarve: sõjalaev
Laevatüüp: allveelaev Koordinaadid: 59 46.407 25 15.809
Ava kaardil: Ava kaardil
Ajalugu: Allveelaev L-2 kuulub Nõukogude L-klassi allveelaevade esimesse gruppi. Laevad ehitati 1931. ja 1932. aastal: 3 hakkas teenima Balti laevastiku, 3 Musta mere laevastiku koosseisus. L-2 hakkas kandma nime Stalinets.
Hukulugu: 10.11.1941 lahkus allveelaev L-2 Kroonlinna sadamast, et Danzigi lahes miine veesata. 14.11.1941 sõitis allveelaev L-2 Soome lahes 3 korda miinile, mille tagajärjel uppus. Surma sai 50 inimest ning pääses 3.
Objekti andmed: Vrakk asub ca 78 m sügavusel, ümbritseva ala sügavus on 86 m. Vraki pikkus on 47 m, laius 12 m, kõrgus 7,47 m. Vrakk on purustatud seoses allveelaeva hukkumise asjaoludega. Vrakk paikneb põhjasetetes kirde-edela suunaliselt.
Materjal: Laevaehitusteras
Asukoha kirjeldus: Laevavrakk asub Keri saarest 8,9 meremiili idakirdes ja Juminda poolsaare tipust 10,4 meremiili loodes.
uboat.net/allies/warships/ship/4871.html
en.wikipedia.org/wiki/Leninets-class_submarine
Avastamise aeg: Lokaliseeriti Veeteede Ameti poolt 2010. aastal. Identifitseeriti 2012 sukeldumisklubi Divers of the Dark poolt.