Mälestise nimi Aino Liimand-Bachi (1901-1980) haud

Mälestise puhul on tegemist tuntud eesti kunstniku hauaga.

Kirjeldus

Aino Liimand-Bach`i hauatähis on hallikas ülalt murtud graniitkiviplokk mõõtudega 69x62x28 cm, kus poleeritud esiküljel asub sisseraiutud tekst:
Graafik
AINO BACH
14. XII 1901
6. VIII. 1980

Asukoha kirjeldus

Aino Liimand-Bach`i haud asub Tallinna Metsakalmistul, haua koordinaadid on: x:6592816.8 y:549322.5 / B:59°28'12.79" L:24°52'12.15".

Ajalugu

Aino Liimand-Bach`i (1901-1980) oli eesti kunstnik. Aino Bach`i perekond elas aastatel 1907-1915 Narvas ning pärast seda Omskis, kus ta lõpetas 1921. aastal gümnaasiumi. Seejärel tuli ta Eestisse, kus asus 1923. aastal õppima Pallases Nikolai Triigi maaliateljees. 1935. aastal lõpetas Aino Bach Pallase graafikuna. Aastatel 1935-1940 töötas Aino Bach Tartus vabakutselise kunstnikuna. Aastatel 1940-1941 oli ta Riigi Kõrgema Kunstikooli õppejõud. Aino Liimand-Bach evakueerus aastal 1941 Nõukogude Liidu tagalasse, tema abikaasa Kaarel Liimand hukkus evakueerumisel. Alates 1946. aastast tegutses ta vabakunstnikuna Tallinnas. Aino Bach viljeles peamiselt sügavtrükitehnikaid, eelkõige akvatintat, kuivnõela ja oforti ning värvilist monotüüpiat.