Mälestise nimi Artur Lemba (1885-1963) haud

Tuntud helilooja, pianisti ja pedagoogi viimane puhkepaik.

Kirjeldus

Tähis: hallikast graniidist risttahukakujuline hauatähis poleeritud esiküljega mõõdus 0.68 x 0.49 x 0.13, tekstiosa sisse raiutud.
Tekst: Helilooja
ENSV rahvakunstnik
professor
Artur Lemba
1885 - 1963

Ajalugu

Artur Lemba sündis 1885. aastal ja suri 1963. aastal Tallinnas. Musikaalsest perekonnast pärit Lemba astus juba varases nooruses Peterburi konservatooriumi ning asus klaverit õppima. Ta lõpetas konservatooriumi erakordselt edukalt ning lõputööna esitles oma tuntud teost 1. klaverikontsert. Samal ajal lõi Artur Lemba esimese sümfoonia Eestis. Peale kooli lõppu jäi Lemba mõneks ajaks Peterburi tööle kuni 1920ndatel naases taaskord kodumaale. Naastes töötas Lemba pedagoogina andes ka mitmel pool kodumaal ja mujal Euroopas kontserte.