Mälestise nimi Jaan Raamoti (1873-1927) haud

Tuntud poliitiku ja põllumajanduse edendaja viimane puhkepaik.

Ajalugu

Jaan Raamot sündis 1873. aastal Vigala vallas ja suri 1927. aastal Jänedal. Oma kõrgema hariduse omandas Raamot Mustiala Põllutööinstituudis Soomes ning täiendas end Saksamaal, Taanis ja Rootsis. Kodumaale naastes asus ta looma uut põllumajanduskooli ning koos abikaasa Mari Raamotiga ostis Sahkpuu talu, kus töötas abielupaari juhtimisel põllutöö ja majapidamiskooli tütarlastele. Jaan Raamot oli Vene riigiduuma liige ning hiljem Ajutise Valitsuse erinevatel positsioonidel. Eesti Vabariigi iseseisvudes sai temast põllutööministri abi. Ta oli tegev ka ärimaailmas ning vahetult enne oma elupäevade lõppu asus ta tööle Jäneda põllutöökooli juhatajana.