Mälestise nimi Maal «Kuressaare», A. Jegorov, 1926 (õli, vineer)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal.

Mälestise tunnus

Tuntud eesti maastiku ja linnavaadete maalija Andrei Jegorovi (1878-1954) välja kujunenud realistlikus käsitluslaadis töö

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1964. aastast

Materjal: vineer, õli.
Autor, valmistamise koht: Andrei Jegorov
Mõõtmed: (umbkaudsed) H 510 L 695, raamiga H 650 L 830 mm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): kunstniku signatuur, maali pealkiri ja valmimisaasta all vasakul
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Maalil kujutatud motiivistik on kunstniku poolt korduvat käsitlemist leidnud. Maal on muinsuskaitse all 1964.a. Maal on kuulunud Eesti Kultuurkapitalile ja olnud deponeeritud Eesti Muuseumi Ühingule, eksponeeriti Eesti Kunstimuuseumis A.Jegorovi 1978. aasta personaalnäitusel. Alates 1978. a-st ENSV MN Riikliku Plaanikomitee omanduses. Al 1993.a Rahandusminsteeriumi omanduses