Menetleja: Arheoloogianõunik, Anu Lillak

Kirjeldus

Kalme pikkus on loode - kagu suunas 35 m, laius 10 m. Suur osa kalmest on läbi kaevatud. Kaevamistega on avatud kuue tarandit. Kaevamata on kalme kagupoolne ots umbes 4-5 m pikkuselt. Selles läbi kaevamata osas on kalme pinnal mitmeid auke sisse kaevatud. Arheoloogilised kaevamised toimusid siin 1968.-1969. aastal. Kalme läbi kaevatud osa on dateeritud siit saadud leidude alusel 3.-5. sajandisse.

Üldinfo

Keskmisel ja hilisrauaajal rajati pinnasest pikk- ja ümarkääpaid, mis paiknevad rühmiti metsastel liivikutel jõekallastel, ümarkääpaid on ka jõgedest eemal. Paarikümne kuni saja meetri pikkustesse ja kuni 1 m kõrgustesse kääbastesse matmine lõppes u 9. sajandil. Hilisrauaajal rajati ümaraid 3–6 m läbimõõduga kuni 1 m kõrgusi kuhelikke, mille jalamil on tihti suurtest kividest ring. Kui pikk-kääbastesse asetati surnuid põletatult, siis ümarkääbastesse maeti neid põletamata.