Mälestise nimi Kroonlühter kümne tulega, lõvipea ja rõngaga, 1648 (messing)

Seisund: museaal

E. Nottbeck, W. Neumann. Geschichte und Kunstdenkmäler der Stadt Reval, II. Reval, 1904, lk 94

Tehnika: sepistatud.
Autor, valmistamise koht: Tundmatu Tallinna meister
Mõõtmed: H 110 cm, haarade D 120 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Vapikilbil antiikvas tekst, daatum ja peremärk. IOHAN LINDAW CATHARIN BARTELS ANNO 1684
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Renessansliku kujundusega, profileeritud tüve küljes 10 haara ühes reas. Haarad on balustrivormilised ja kaunistatud tagasihoidlike väädimotiividega, rasvataldrikud lamedad, lihtsa profileeringuga. Ülal tüve otsas ümarplastiline püstiseisev lõvi, käes vapikilp, allosas ümarplastiline lõvipea rõngas suus. Kohandatud elektrivalgustusele. Algselt Niguliste kirikus. 1975.a-ni asus Tallinna Raekoja raesaali eeskojas, 1975-1984 Toompea lossis, alates 1984.a-st tagasi Niguliste kirikus.