Mälestise nimi Narva ohvitseride kasiino, 1898

Ehitised, Ehitiste liigid, Ühiskondlik hoone, Klubihoone, Kasiino, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Suures osas originaalse eksterjööriga historitsistlikus stiilis hoone, üks väheseid II maailmasõja eelseid säilinud ehitisi Narva vanalinna territooriumil.

Kirjeldus

Neorenessansliku kujundusega ühekorruselise hoone seinu ilmestavad rustika ja historitsistlikud kujundusdetailid. Hoone esifassaadi elavdavad vähe-eenduvad külgrisaliidid.

Ajalugu

Hoone valmis 1898. aastal ja see rajati ohvitseride kasiinoks. Projekti (1893) autor on arvatavasti toonane linnaarhitekt Aleksandr Novitski. Nõukogude perioodil töötas hoones kultuurimaja. 1996. aastal hävis tulekahjus hoone katus, säilinud müürid konserveeriti.