Mälestise nimi Küünlajalg (altari-), 19. saj. lõpp (malm, valatud, alumiinium- ja pronksvärv)
Mälestise vana number K 19

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui kodumaine tüüpiline ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega kirikuvalgusti historitsismiajast 19. sajandist.

Kirjeldus

Tsingist valatud ja kolmest osast monteeritud küünlajalg on kaetud alumiiniumvärviga. Pseudogooti küünlajalg järgib keskaegseid eeskujusid. Tüves on kuuetahuline. Tüvese jagab keskosas kaheks kuuetahuline astmeline ketas. Tüvese tahkusid liigendavad süvendid, mis ülaosas on hoburaudkaarsed. Kuuetahuline astmetena ahenev kabi jaotub kaheks, laiemaks alumiseks osaks ja kitsamaks ülemiseks osaks. Küünlapesa ülaservaga ühel tasapinnal olev kuuetahuline rasvataldrik on kujundatud allapoole pööratud kroonina, mida kaunistavad tüüpilised gooti elemendid nagu hammasrinnatis ja okastega ehitud teravkaared.

Materjal: tsingisulam.
Autor, valmistamise koht: Ed.Drossi ettevõte, Tartu
Dateering: 20.saj algus
Mõõtmed: kõrgus 34 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Küünlajalg on komplektis teise samasuguse küünlajalaga (reg. nr 143).