Mälestise nimi Kõo mõisa park, 19.saj.

Piirkonna tüüpiline mõisansamblisse kuuluv park.

Kirjeldus

Pargi üks osa oli kujundatud regulaarselt kindlate geomeetriliste kujunditena. Peahoone ette jäi vabakujuline pargiosa. Praeguseks on siin-seal säilinud üksikuid suuremaid puid ja puuderühmi. Domineerivaks liigiks pargis on pärn. Park on olnud piiratud ca 1,7 m kõrguse kiviaiaga. Osaliselt on kiviaeda säilinud pargi lääneküljel.
Pargile on 1979. aastal tehtud rekonstrueerimisprojekt. Park on rekonstrueeritud sellisena, et peahoone ja tallide vaheline ala on regulaarses stiilis, piiratud puude ridadega, teljega peahoone uksest kellatornini. Peahoone tagune osa on suurte vabakujuliste puudegruppidega.
(pargiankeet, 2002)

Ajalugu

Rajatud ilmselt juba 18.s. lõpul uue peahoone valmimisel. Vabakujunduslik puistu istutatud 19.s. jooksul.