Mälestise nimi Maal «Riiklik Akadeemiline Meeskoor», E. ja K. Polli (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal.

Mälestise tunnus

Suureformaadiline maal on käsiteldav näitena kunstnikepaari selle perioodi loomingust ja ajastule iseloomulikest kultuuritendentsidest.

Kirjeldus

Suureformaadiline natuuri jälgivas laadis õlimaal on valminud Eesti kunstnikepaari Ellen Polli (1927-2011) ja Kaljo Polli (1928-2004) koostööna ja kannab Kaljo Polli varasele loomeperioodile iseloomulikku monumentaalsusetaotlust. Paraadliku iseloomuga suure lavastusliku kompositsiooni keskseks figuuriks on armastatud dirigent Gustav Ernesaks, kes esineb oma kooriga Tartu Ülikooli aulas.

Kunstimälestisena muinsuskaitse all 1978 aastast.

Materjal: õli, lõuend.
Autor, valmistamise koht: Kaljo Polli, Ellen Polli
Mõõtmed: H ca 300 L ca 430 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): All paremal signatuur ja daatum: K. Polli 56.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): 1996.a konserveerinud Alar Nurkse