Mälestise nimi Maal "Kristuse ristimine", A. Mirsalis, 1865 (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Altarimaal, Sakraalmaal.

Materjal: lõuend, õlivärv.
Autor, valmistamise koht: Albert Mirsalis, Wolfenbüttel
Mõõtmed: valgusmõõt 123, 4 x 95, 5 cm
Märgid (meistrimärgid): allservas paremal kunstniku signatuur: A. MIRSALIS. 1865.;
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): raami tagakülje nurgas paberkleebisel: EELK 100
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): tumenenud, krakeleerunud, allosas värvikadusid ja kattelaki kulumist, Jeesuse jalgade juures torkeauk
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Maal kujutab Jeesuse ristimist Ristija Johannese poolt Jordani jões,
alusraam ühe põikpuuga. Profileeritud raamis, algse lehtkullatud (C. Tantoni poolt kingitud) saatus teadmata. Endine altarimaal
Seinal, altarist paremal
Albert Mirsalis (1824-1909) – saksa maalikunstnik (Wolfenbüttel, Alam-Saksimaa)
K. Engmann. Haapsalu lossikogudusele annetatud kingitused. Referaat. Tallinn, 1999, lk. 7: 1864. aasta lõpul pärandas preili Louise Amalie Stahlfeld oma surivoodil Peterburis meie kirikule 100 hõberubla altarimaali jaoks. Maal telliti Wolfenbüttelist akadeemilise haridusega kunstnikult Albert Mirsaliselt ja jõudis meie suureks rõõmuks kohale selle aasta esimeseks advendiks. Maalil on kujutatud Jeesuse ristimist Jordanis. Hind koos raamiga on 200 rubla. Pärandatud 100 rublale lisasid mõlemad kogudused vabatahtlikke armuande, 50 rbl. Ja 50 kop. Tuli Riesenkampffi legaadi protsentide pealt. Seega on pildi eest tasutud. ...1866. aasta jõuludeks kinkis orelimeister Tanton meie uue altaripildi jaoks suurepärase, ehtsa kullaga kullatud raami, st. puuraam oli kullatud. Kingitus maksis umbes 40 rubla.