Mälestise nimi Hauaplaat, 16/17.saj. (paas)

Kunst, Materjal, Kivi, Objekt, Hauatähis, Hauaplaat.

Materjal: paas.
Tehnika: raidtehnika.
Dateering: oletatavalt 16. sajandi lõpp või 17. sajandi algus
Mõõtmed: pikkus ca 227 cm, laius ca 151 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): plaadi pind täiesti siledaks kulunud, kõik detailid kustunud, kujutistest on alles vaid kesknišis paiknev mehefiguur ja sõõr jalutsi vasakus nurgas
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Hauaplaat, mille keskväljal pinnadetailide kulumise tõttu väga monumentaalsena mõjuv rüütli kõrgreljeefne täisfiguur, käed rinnal kokku pandud, jalas pikad säärsaapad, mille ninad pööratud väljapoole. Figuuri raamistab külgedel konarlik joon, nurki kaunistanud topeltjoonega sõõridest üks jalutsinurgas tugevasti kulununa säilinud.
Algses kooriruumis põhjapoolsete hauaplaatide hulgas, eelmisest hauaplaadist läänepoolsem, käärkambri uksega ühel joonel.